Slutet för dokusoporna ?

En fransk domstol gav deltagarna i franska motsvarande Paradis hotel får retroaktiv lön på 12 000 kr per dag. Domstolen ansåg att om man måste vara tillgänglig 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan så måste man även få betalt för det.

Skulle detsamma gälla i sverige så kan det betyda slutet för dokusoporna. Ett skäl till att de är populära är att det inte kostar så mycket att spela in då man inte betalar deltagarna mer än nominella summor för deltagandet. Nu när de profiterade TV-bolagen och TV-kanalerna som utnyttjat människors behov av att bli kända tvingas betala anständiga löner så är chansen stor att de inte längre kommer göra fler dokusåpa-program. Programmer blir nu nämligen mycket dyrare att spela in.

Detta kommer definitivt minska antalet dokusåpor i våra tv-kanaler.

PS Dokusopa är en medveten felskrivning av dokusåpa.


2 Responses to Slutet för dokusoporna ?

  1. Tänk om det nya folknöjet kunde vara något som faktiskt påverkar våra liv. Jag har ärligt talat aldrig förstått dem som följer en pucks framfart på isen, eller en bolls rullande på en plan. Ett föremål hittar till en målbur ett par gånger, sen går alla hem. So what! Däremot hade jag fjärilar i magen inför minoritetsbordläggningen av DLD. Vilken nagelbitare.

    Finns det möjligtvis ett format för tv här? Jag tänker mig Robinsson Robban utbytt mot RixDax Bea. Handling går före tanke. Tolgfors som den ängslige. Reinfeldt som den självpåtagne ledaren, som dock blir trumpen ifall någon inte lyder.

    Dokusåpan har en lysande framtid 🙂