DLD: Hackade kändisar och datalagringsdirektivet

Skandalen i England där kändisars röstbrevlådor hackats tar nu ny fart då det visar sig att man även har kommit över bankkontouppgifter och haft korrupta poliser man mutat..

Datalagringsdirektivetivet går ut på att lagra en massa uppgifter om en massa människor – i praktiken alla som befinner sig i sverige. Däribland kändisar som sångare, musiker, kungliga högheter men även riksdagspolitiker, ministrar och höga företagsledare. Alla blir vi avlyssnade.

Vem tror på fullaste allvar att den information datalagringsdirektivet lagrar inte kommer att komma på vift och in i händerna på de som inte borde ha den. Skvallertidningar, spioner och företagspioner skulle säkert betala bra för rätta information om rätt kändis. Mutade poliser i all ära. Men här talar vi om datatekniker som då lätt kan stjäla informationen från databaserna utan att någon märker av det. Så varför skulle de inte göra det om de får bra betalt och ingen kan komma på dem ?

Det är rätt uppenbart att sådant kommer att ske – det visar skandalen DN skriver om. Frågan är inte om utan när det kommer ske.

Datalagringsdirektivet massavlyssning av vanliga hederliga människor är inte bara ett brott mot sveriges grundlag och mänskliga rättigheter genom sitt övergrepp på människor utan någon som helst misstanke om brott men även ett rent brott mot sunt förnuft.

Ingen har rent mjöl i påsen om man tillåter andras smutsiga giriga händer att fritt gräva i påsen. Då blir mjölet fort okänligt.

Rör inte mitt mjöl!


One Response to DLD: Hackade kändisar och datalagringsdirektivet

  1. Pingback: Vi ska hjälpa politikerna att grow some cojones | Anna Troberg