EU vill bli oberoende från medlemsländerna

EU flagganDet har länge i EU alltid varit stora strider mellan dels EU komissionen och EU-medlemsländerna varje gång EUs budget skall bestämmas. Det fanns länge en informell tak på EUs avgifter på 1% av BNP i EU-länderna men det taket spräcktes för inte länge sedan. Detta har alltid varit en het fråga som splittrat medlemsländerna och kommissionen som då självklart vill öka sin makt genom att öka sin budget. EU-länderna har använt budgeten som ett sätt att stoppa EU att expandera för kraftigt   och nu vill EU börja ta ut egna skatter .

Det här förslaget kommer att leda till sänkta avgifter för medlemsländerna och en förenkling av budgeten. Det handlar inte om att öka inkomsterna för EU, försäkrar Lewandowski.

Men låt oss skriva om den till att säga vad han verkligen menar:

Det här förslaget kommer att leda till minskat beroende av medlemsländerna och en förenkling av budgeten då EU själva kan bestämma hur stora inkomster EU får. Det handlar om att öka inkomsterna för EU och på sätt öka vår makt på medlemsländernas bekostnad.

Nu vet ni vad som gäller när jag avslöjat hur EU verkligen tänker. Nu får ni själva bestämma hur ni vill ha det – hur vill du ha det ?

Är det bra att EU blir oberoende av medlemsländerna och får större makt ? Christian Engström är lite fundersam om han verkligen röstade rätt då han röstade med gröna gruppen och valde att rösta för en ökning av EUs budget. Är det förenligt med Piratpartiets politik eller borde vi i Piratpartiet kanske skaffa oss en mera fullödig EU-politik ?


Comments are closed.