Svenska Wikipedia har fyllt 400.000 artiklar

Jardenberg unedited noterar att Svenska Wikipedia har fyllt 400.000 artiklar. Det är ett stor jobb att så många olika artiklar om så många olika ämnen har skrivits på svenska wikipedia.

Måste erkänna att jag är inte speciellt aktiv i att skriva artiklar för wikimedia – jag hade faktiskt en gång i tiden ett konto och egen sida på wikipedia men det var på den tiden man tillät alla som skaffade konto där att göra egen presentationssida om sig själva. Nu blir mest att jag är inne och ändrar i någon existerande sida ibland om jag upptäcker något fel.

Kan ge insidescoopet att den som fick äran för att vara författaren till den 400 000 tusende sidan på Wikipedia gjorde en massändring då han lade in ett 20-tal sidor samtidigt och när de som bestämde räknade fram vilken sida som var sida 400 000 så råkade det bli han. Så det är inget insiderjob att en som ingår i styrelsen råkade skriva inlägg 400 000.

Kul att se att wikipedia växer och blir stor.


One Response to Svenska Wikipedia har fyllt 400.000 artiklar

  1. Pingback: En skola för 2000-talet (del 6/14): En wikibaserad undervisning | My Blog