Expressen och DN stänger kommentarsfälten

Efter att tidningarna själva fick kritik för sina sätt att hantera sina fält där de ger sina läsare rätt att kommentera artiklarna så väljer Expressen och DN att stänga kommentarsfälten.

Expressen tänker sig att införa förhandsmoderering av inläggen för att slippa alla dessa rasistiska påhopp som länge funnits i kommentarerna. DN i sin tur tänker införa inloggning så att man har koll på vem det är som skriver en viss kommentar så man kan se till att stänga av användare som inte uppfyller de krav man bör ställa för de som får kommentera på tidningens webbplats. Dagens Nyheter tänker bygga ett helt eget system för sina kommentarer. Tills vidare kommer därför kommentarerna vara avstängda till de nya systemen införs.

Det är trist att det finns så många människor som förstör för andra och skriver hatiska kommentarer i kommentarsfälten på tidningarna. Man önskar att man inte levde i ett land där så hatiska människor lever. Har är tyvärr något som ofta leder till våld och andra typer av brott. Att utnyttja sin yttrandefrihet innebär inte att man får utnyttja den hur som helst.


2 Responses to Expressen och DN stänger kommentarsfälten

  1. Äh folk e sånna jävla pussys som blir så upprörda över lite hatiska kommentarer.

    Ogillar man det som skriva så är det ju bara att kriga tbx ffs! HAIL SATAN HAIL HATE! muhahahhahah

    • Det är tyvärr så krig startar. För att folk krigar tillbaka.

      Var finns sans och reson ?