Malmström håller inte sina löften

Christian Engström skriver om att EU vill låta USA-polisen titta i ditt konto. Enligt Cecilia Malmström skulle det varit hård övervakning över vad för data man skickar till USA:

”Det sker en rigorös kontroll innan man ger ut uppgifter till USA redan idag, och det ska jag se till att jobba för att det sker även i det här nya systemet.”

Sedan visade det sig vid granskningar av Europol hur det hela skötts:

”På grund av deras abstrakta natur är det omöjligt att avgöra om de varit i linje med avtalet”

EU har alltså inte de hårda kontroller som Malmström lovade. Faktum är att enligt Europol så finns det faktorer som tyder på att data som utlämnats faktiskt skred i strid mot avtalet med USA.

Var finns den hårda kontrollen du utlovade EU-kommissioner Cecilia Malmström ?

Tyvärr är detta inte första gången som EU gör avtal av tvivelaktig karaktär med USA som kritiserats hårt. Upphovsrättsavtalet ACTA-avtalet har t.ex. visat sig gå utanför gällande EU-rätt trots att EU kommission försöker hävda annat.

Det verkar inte vara bättre än att det finns ett etablerat mönster av vilseledande och direkt felaktiga uttalande från tjänstemännen i EU-kommissionen. Jag trodde att tjänstemännen hade ansvar att verka för folkets bästa. Hur har det blivit så fel i EU att tjänstemännen tror de kan ljuga för de folkvalda i EU-parlamentet och föra dem bakom ryggen ?


One Response to Malmström håller inte sina löften

  1. Pingback: EU vill låta polisen titta i ditt konto « Christian Engström, Pirate MEP