Hej då Håkan Juholt!

Det har tillkommit ett antal nya partiledare i år. Piratpartiet fick Anna Troberg, Socialdemokraterna fick Håkan Juholt, centern fick Annie Lööf och Miljöpartiet fick två nya språkrör. Sanningen och säga så har jag knappt hört något från Miljöpartiets två språkrör. Vet ej varför de varit så anonyma i media. Piratpartiets partiledare har syns på många ställen med sina debattartiklar och svar på debattartiklar. Annie Lööf är den som är senast vald och verkar vara den fulländade politikern som inte säger något fel.

Sedan så finns det Håkan Juholt – socialdemokraternas nya partiledare. Han har varit duktig med att synas i media de senaste dagarna. Frågor om socialdemokratiska skuggbudgeten, stå bredvid SD i SVTs agenda, tillfälligt medborgarskap och nu senaste om hans ersättningar för dubbel bosättning där han fått hela hyran i ersättning trots att han delar lägenheten med en annan person.

Det finns en sak som fäller en politiker. Lögner. Politiker som gör fel kan få upprättelse men det är en enda sak som gör att de helt förstörs som politiker och förstör deras karriär för alltid. Så ljug inte.

Nu verkar det finns någon sort bevis eller indikationer på bevis om att Juholt ljugit inte bara en utan två gånger. Oddsen att han överlever efter det om det skulle visa sig besannas är mycket låga.

Dels finns det uppgifter om att i historien med tillfälligt medborgarskap så har Juholt ställt sig bakom förslaget men när media börjat rapportera om det hela och alla negativa skriverier om det tog fart så stoppade han förslaget.

Dels finns det uppgifter om att Juholts assistent känt till vad som gäller för bostadsersättning och att då Juholt borde ha känt till det med för att hans assistent informerat honom. Men socialdemokraternas kanslichef dementerar detta.

Nu har det kommit avgångkrav på Juholt från ett socialdemokratiskt kommunalråd. Men det är inte alls tillräckligt för att få honom att avgå. Partiet kommer att kolla opinionen och se vart det hela leder och se hur folket tar emot händelserna. Först därefter så kommer han förmodligen tvingas avgå. För fusk med bidrag kan man tillåta om det är oavsiktligt. Men om det stämmer att Håkan Juholt ljugit för svenska folket så är chansen stor att han kommer att avpolletteras inom en snar framtid för socialdemokratiska partiet kan inte vinna ett val med en lögnare som partiledare.

Nu kan det visa sig att han kanske inte har gjort fel och att han kanske då överlever det hela men frågan är då – överlever socialdemokratin Juholt ?

Andra som tror Juholt inte överlever: Peace, Love and Capital, SvD ledarblogg


One Response to Hej då Håkan Juholt!

  1. Pingback: Om ljugande politiker | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället