Om ljugande politiker

Håkan Juholt är nu ute i blåsväder för sina affärer men det visar sig att andra politiker har ljugit för väljarna om vilken politik hon skall föra i EU parlamentet.

Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter | SvD.

Torbjörn Wester, medlem av Miljöpartiet och styrelseledamot i Piratpartiet tar upp det faktum att Isabella Lövin väljer och rösta emot sitt partiets utlovade politik och röstar emot vad partiet lovade väljarna i EU-valet 2009 att tillåta fildelning. I stället röstar hon i EU-parlamentet för strängare straff för fildelning.

Hela gröna gruppen i EU har anammat piratpartiets politik gällande upphovsrättsfrågor. Men inte miljöpartiets Isabella Lövin. Varför ställer hon upp för ett parti vars politik hon inte gillar ?

Andra: Christian Engström, opassanda, Infallsvinkel, HAX


3 Responses to Om ljugande politiker

  1. Pingback: Isabella Lövin-affären | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället

  2. Piratpartiets Torbjörn Wester har fått flera saker om bakfoten. I Europaparlamentet har jag understrukit att man måste skydda fildelare från repressalier. En avkriminaliserad fildelning för icke-kommersiellt bruk måste också innebära en definition för vad sådant bruk innebär. Jag vill hitta en lösning som försvarar både fildelarens och kulturskaparens intressen. Läs mitt svar på SvD:

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hansyn-maste-tas-till-kulturskaparna_6561275.svd

    Isabella Lövin

  3. Pingback: ”Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter” « Christian Engström, Pirate MEP