Grekiskt nyval spikat

Grekiskt nyval spikat | Näringsliv | SvD. och då fick Merkel och frankrikes president som har ett för svårt namn att skriva för att någon egentligen borde orka skriva det – varje gång jag skall göra det så måste jag slå upp det så därför har jag beslutat att inte orka skriva det igen  – det blir en ny regering i Grekland.

De ville kasta ut honom för att han föreslog en folkomröstning om stödpaketet och därmed egentligen en folkomröstning om Euron. Man får inte folkomrösta om euron för då blir det bara problem verkar EU-ledarnas åsikter vara.

Problemet med detta är frågan om den nya premiärministern som väljs om 3 månader kommer klara av att leda landet ur krisen ? Jag tror att detta mycket väl kan vara en seger för Euro-anhängarna som snarare stjälper än hjälper. För det finns en stor fördel i det långa loppet för euron stabilitet av att länder som inte är redo för euron inte ingår i eurosamarbetet.


Comments are closed.