Vad lär de sig i skolan egentligen ?

Jag blir skrämd när jag ser artiklar som denna om korven som innehåller 104 procent kött.

Hur kunde de gå igenom grundskolan utan kunskapen att man inte kan ha 104 g kött i en korv som väger 100 g ? Har de inte läst matematik och vet om att man inte kan ha mer än 100 % när man skall räkna delar av en helhet ?

Ja eller så är det ett smart reklamtick för de vet om att tidningarna kommer skriva om det så företaget får en massa gratisreklam och de vet om att konsumetverket inte kommer straffa dem utan bara kommer be dem rätta till innehållsförteckningen.


3 Responses to Vad lär de sig i skolan egentligen ?

 1. Alla gör ju en tankevurpa bara, bara road än ”skärmd”.
  Man borde inse att till ”100 gram färdig vara har använts 104 gram råvara” skulle varit korrekt skrivet. Det har inte ens med procent att göra. Men ett ”%” kanske ser mera seriöst ut 🙂

 2. Blir du ”skärmd”?

  Har de inte läst svenska och vet om att man inte kan ha mer blanda bokstäverna som man vill när alla bokstäver är den del av en helhet ?

  ;-P

  • Nja enligt alla språkforskare så är svenska språket ett levande språk som tiden växer och utökas med nya ord. Skärmd är det nya ordet för att bli skärrad när man läser något på en bildskärm 🙂 Jmf punk’d.

   PS Skrivfel fixat