Piratpartiet hade rätt om FRA-lagen

brandman släcker eldenFRA-spaning får bakläxa rapporterar IDG.se och har visat sig ha en mängd brister.

”Vad var det vi sade” det känns så trist och säga. Men vad var det vi sade ? Jo. att FRA-lagen är sluttande plan där man inte vet vad som händer. Man kan inte kontrollera vad för uppgifter som FRA sparar. Och så blev det tyvärr.

Trist. Tråkigt. Och fruktansvärd onödigt. Men ännu värre är det att politikerna inte tar hänsyn till detta. Utan man utökar spaningen. Nu skall även SÄPO och rikskrim få söka på nätet. Samma SÄPO som tidigare varit inkompetenta att hantera känslig information enligt lagen. Samma SÄPO som inte ens kan klara av att läsa sin e-post när bombmannen i Stockholm sprängde sig själv i luften.

Det är ungefär som om någon sticker in handen i en eld och känner att det brinner. För att slippa att handen gör ont så hoppar man in med hela kroppen i brasan. Och de har rätt när hela kroppen brinner så känns elden på handen knappt. Men det gör inte att handen eller resten av kroppen på något sätt mår bättre utan tvärt om.

Nej, skall man göra det rätt så skall man självklart rycka tillbaka handen och säga – så bör man inte göra. Samt släcka elden och stoppa den så inte huset brinner upp.

Ibland så känns det trist att ha rätt. För man önskar man inte hade rätt.

Avskaffa FRA-lagen nu!

PS Dagens Nyheter | Piratpartiet | Mark Klamberg | HAX | Futuriteter | opassande | Moderata karameller |


2 Responses to Piratpartiet hade rätt om FRA-lagen

  1. Pingback: Den kriminella myndigheten « Calandrellas blogg

  2. Detta satans jävla samhällsgissel! FRA. Värre än STASI. Instiftat av vår borgerliga regering. En av medarbetarna på denna jävla mupporganisation lekte privat polis eller parkeringsvakt. Bilar som muppen ansåg sig stod felparkerade smetade han sin egen avföring på, på vindrutan. Är det sådana där saker som som skall rota i våra privatliv?