”Varje dag aktiveras över 900 000 Androidenheter”

Det är kul att se att se så många nya Linuxanvändare: "Varje dag aktiveras över 900 000 Androidenheter" – IDG.se.

Android är idag den största Linux-distributionen för konsumenter och säljer mer än Windows 7. Microsoft säljer ca 650 000 licenser per dag och det innebär att Linux kommer att gå om Windows som operativsystem för konsumenter. Idag finns det ca 450 miljoner windows 7 licenser sålda och ca 330 miljoner android. Så för att sälja 120 miljoner fler android än windows 7 så räcker det med 480 dagar innan Android är i kapp Windows 7.

Nu börjar dock Microsoft sälja Windows 8 och den kommer med dagens försäljningssiffror aldrig att komma ikapp Android även om alla som idag köper Windows 7 i framtiden köper Windows 8.


Comments are closed.