Äntligen försöker polisen sätta dit inbrottsligorna

Polisen nya satsning minskar inbrott. Det är skönt att se att polisen äntligen börjar göra något åt de vanliga mängdbrotten och tar fast de ligor som åker runt och stjäl väl medvetna om att i de aldra flesta fall så orkar inte ens polisen besöka en brottsplats om det skett ett inbrott.

Nu visar det sig att i de nya metoderna så ingår det att man måste åka ut till platsen för inbrottet och faktisk säkra bevisning för att ta fast brottslingarna.

Så tänk på det nästa gång du får inbrott – om polisen inte kommer och säkrar bevis – så kan du vara väldigt säker på att ingen kommer att åka fast för brottet. Det enda som kommer hända att du får skicka in en anmälan till ditt försäkringsbolag så de kan ersätta dig för det tjuvarna stal. Ingen kommer utreda brottet.

Nej i stället satsar regeringen på att bekosta införandet av datalagringsdirektivet – varför inte göra något åt alla de mängdbrott som sker idag och drabbar vanliga människor hårt när de sker ?


Comments are closed.