Dåliga tider för industrin

Då den svenska industrin har dåliga tider så passar man på att göra ett extra långt stopp i industrin till jul – DN.SE. För den som arbetar så kommer det därmed att bli extraledigt runt jul och nyår.

Detta är till stor del orsakat av den dåliga konjunkturen där industrin ser låg efterfrågan. Med 3-6 dagars extra ledighet så minskar man produktionen med några procent och slipper få fullt i sina lager. Detta påverkar inte bara bolagen som nu skapar arbetsfria dager – det påverkar även underleverantörerna som även de får mindre att göra.

Varslen står just nu som spön i backen och även hushållen kommer behöver att tänka sig för inför de dåliga tider som nu fast märmar sig även för Sverige. Med en försämrad konjunktur i Euroområdetser inte framtiden ljus ut med Grekland som det största problemet. Även sverige har sina sprickor i ekonomin och Anders Borg har – efter avslöjandena om svenskarnas stora låneproblem – petats till andra plats i rankingen av EUs finansministrar.

För svenskar är det dock risken av att förlora jobbet som är största hotet i dagsläget. Trots det så trotsar bostadspriserna i Stockholm tyngdlagen och är bara 1% från högsta noteringen någonsin. De har tydligen missat att läsa min blogg.

PS Det finns även vettiga sverigedemokrater. Får hoppas att de andra politiska partierna inte säger nej till förslaget om lagstiftad amorteringskrav bara för att förslaget kommer från fel håll.


One Response to Dåliga tider för industrin

  1. Pingback: Dålig svenskt tillväxt | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället