Anders Borgs glädjekalkyl mer än halverad

Finansnministern har nu fått ta tillbaka sin glädjekalkyl och tvingas erkänna sig ha fel då han kalkylerade med en mycket bättre ekonomi än alla andra. Finansminister Anders Borg trodde på en tillväxt på 2.7% under 2013. Han har nu sänkt den till 1.1% men KIs prognos ligger på mera modesta 0.8% tillväxt. Ekonomer om Borgs BNP-prognos | Sverige | SvD.

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson hälsar Anders Borg välkommen till jorden efter att befunnit sig i ett parallellt universum i sina prognoser. Regeringen prognoser har varit mycket skilda från andra bedömmares.

Nu är dessa optimister. Enligt Svenskt Näringslivs prognoser så förväntar de sig en BNP tillväxt på endast 0.3%. Enligt Svenskt Näringsliv så har Sverige idag en 1 miljon människor som går utan fulltidsjobb. De är arbetslösa jobbar deltid eller är förtidspensionerade. Denna strukturella arbetslösheten har ökat under de senaste lågkonjunkturerna utan att man kunnat göra något åt den.

Vad som behövs är ett jobbpaket som kan få det att skapas fler jobb i Sverige.


Comments are closed.