Annie Lööfs utmanare ser sin chans

Striderna om Centerns nya idéprogram fortsätter. Anna-Karin Hatt, som idag är IT och energiminister, ser nu sin chans att stärka sin ställning inom centerpartiet genom att gå ut och såga Centerns förslag till nytt idéprogram.

Även Annie Lööf har valt att såga det nya idéprogrammet – till viss del. Ett smart drag som förmodligen innebär att utmanarnas förslag till nytt idéprogram till stor del kommer vinna gehör samt säkerställer att Annie Lööf kan sitta kvar som partiledare.

Anna Karin Hatt var förre partiledarens Maud Olofssons högra hand och förstaval som efterträdare. Hon förlorade dock mot Annie Lööf i Centerpartiets omröstning om partiledarskapet. Tittar man på centerpartiet så är min uppfattning att Anna-Karin Hatt är duktig på att marknadsföra sig själv och skriver ofta debattartiklar i olika tidningar. Skulle Annie Lööf sluta – av en eller annan anledning – så är i min mening Hatt förmodligen favorit att ta över.

PS Ser att Annie Lööf valt att avbryta en semester i förtid och åker hem för att kämpa för sin överlevnad. Nu tror jag inte detta kommer leda till att hon avsätts – det vore genant för partiet. Men det vore inte alls konstigt om hon definitivt får hårdare krav på sig för att partiet vill att centern inte skall behöva synas i media med att man inte är proffs på sina frågor och har stora inbördes strider.


Comments are closed.