PRISM: Facebook har lämnat ut mer än tidigare känt

PrismTidigare var det så att det fanns uppgifter om att endast ca 1500 begäran om utlämnande av information har skett via PRISM. Men alla som hört talas om denna siffra tror int epå den. Det är därför skönt att se att Facebook när de avslöjar hur mycket som lämnats ut pekar på att det lämnats ut långt mer än så bara från dem. Så mycket information har Facebook lämnat ut till USA – DN.SE.

Det är väldigt viktig att skydda våra personliga data. Det övervakningsamhälle som finns på Internet där USA och andras säkerhetstjänster avlyssnar allting som sägs innebär ett stort intrång i allas personliga integritet. Allting man tror man säger i förtroende till någon annan kan spridas och misstänkliggöras av andra. Det är inte oss privatpersoner som skall tvinga rättfärdiga allting vi gör för andra och samhället. Det är vårt liv och så länge som det vi gör inte skadar andra så skall man inte behöver bli behandlad som en brottsling.

Vad detta visar på är att man skall inte använda social siter för seriösa saker. Allting kan bli stulet. t.ex. en affärside eller dina lösenord. Vi kan inte leva i ett samhäller där allting är öppet – vi måste få ha hemligheter och saker vi inte vill tala om för alla andra människor. Det är inte vi priatpersoner som skall förklara oss utan det är makthavarna och staten som skall förklara hur den använder vårt förtroende att styra landet och hur de använder de skatter vi betalar.

För är det verkligen rätt att vi nu lever i ett samhälle där man måste förklara sig till NSA ochg FRA varje gång man använder ordet ”smart” ?


Comments are closed.