Ibland får man skylla sig själv

Kristdemokrater skrev ett naivt förslag om ökad integritet – alla frågorna de föreslår står nämligen med i det dataskydd som EU håller på och arbeta på och som KD partigrupp EPP i EU parlamentet tänker sig rösta bort eller göra helt tandlösa för att stoppa att EU inför dataskyddsförordning som innebär ett starkt skydd för vanliga medborgares personliga integritet.

Anna Troberg skrev ett utmärkt svarsinlägg till Kristdemokraternas debattartikel – något får mig att tro att de inte tänker sig att svara på hennes inlägg. För KD har en lång tid av stöd för integritetskränkande lagar bakom sig.

– . – . –

Ni vet hur det är. Ibland kan man inte hejda sig. Man vill veta något eller testa något och då får man skylla sig själv om man råkar illa ut.

Därför är det med stor tvekan jag erkänner att jag har läst ett inlägg på kristdemokraternas rättspolitiska talespersons Caroline Szyber blogg. Jag vet, jag skäms för det. Men då hon faktiskt skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter så kunde jag liksom inte hejda mig. Förväntande mig att hitta något intressant på bloggen. Det visade sig att jag hade helt fel.

Men vad kan man förvänta sig av den kristdemokrat som 2011 då Datalagringsdirektivet infördes i svensk lag propagerade för dess införande.

I ett blogginlägg förklarar hon sig med varför hon skrivit under debattartikeln. Jag tror den formellt är skriven av av partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson. Den rättpolitiske och konsumentpolitiska talespersonerna skrev under för det handlade om deras områden – och orsaken är väldigt klart uttryckt på Caroline Szyber blogg:

’ Jag har längre irriterat mig på alla dessa listor ”så mycket tjänar dina grannar”, ”rikaste paret där du bor”. Jag tycker om öppenhet men när uppgifter bara användas för att tidningar ska kunna sälja lösnummer.’

Så orsaken till att kristdemokraternas rättspolitiska talesman skrivit under debattartikeln är för att hon inte gillar kvällstidningarnas listor om vem som tjänar mest eller är rikast ?

Kan inte med och undra om hon inte funderat på att sluta läsa Expressen och Aftonbladet i stället ? Så slipper hon listorna. Nej, i stället vill hon lagstifta bort dem.

Ibland får man skylla sig själv när man läser ’riktiga’ politikers bloggar och inser hur naivt de tänker.

Men och andra sidan – så kom det igår en nyhet om att troende är mindre intelligenta än ateister.


3 Responses to Ibland får man skylla sig själv

 1. Jag håller inte med dig och jag håller inte med om att det var bra ”grävt”. Man behöver inte leta länge för att se att kristdemokraten Caroline Szyber har drivit frågor om den personliga integriteten tidigare, inte minst i valrörelsen 2010. Se till exempel:
  http://carolineszyber.se/2010/09/att-sta-upp-for-den-personliga-integriteten/
  och
  http://www.icj-sweden.org/?p=2817

  Skälen för Szyber är, som framgår av länkarna, en diskussion om de omdiskuterade lagarna IPRED, FRA m fl samt ett engagemang som om jag förstår saken rätt kommer av att personer som diskuterar exempelvis integrationsfrågor får ta emot en stor mängd hot på internet.

  Man kan i också fråga sig vem som är naiv. Det skulle mycket väl kunna vara den bloggare som tror att de svenska kristdemokraterna måste rösta på samma sätt som EPP-gruppen i Europaparlamentet. Det skulle också kunna vara den bloggare som tror att ”troende” och ”kristdemokrat” är samma sak.

 2. Pingback: Har du en aning om hur mycket just du behövs?