Metro och SVT näthatar Justin Bieber?

Näthat är mest förknippat med kommentarerna till nättidningarnas artiklar. Men hur är det kan även sådant förekomma i artiklarna själva ?

Ta senaste nyheten hur man använder amerikansk populärmusik skriven av svenskar för att stoppa sjöröveri i somalien.

Som del i detta så ägnar man sig även åt uttalande som är starkt kritiska till hans musik

– [sjörövarna] gör vad som helst för att undvika hennes musik. Jag kan dock tänka mig att vi skulle bryta mot Genèvekonventionen om vi i stället använde Justin Bieber, säger han till Metro.

via Britney skrämmer bort somaliska … – Nyheter | SVT.se.

Hans uttalande kan då inte ses som annat än mobbning av Justin Biebers musik. Att då Metro och SVT vidarebefordrar denna ”roliga” nyhet kan vi ju förstå. Men genom att sprida denna artikel så för man vidare uppfattningen att det skulle innebära tortyr att lyssna på Justin Biebers musik.

Hur kan de göra så. Hans musik är inte så dålig. Jag är säker på att ingen domstol skulle gå med på att kalla det ett krigsbrott att spela hans musik. Det skulle då även kunna göra det till ett vapen och sättas under exportrestriktioner. Dessutom så skulle de radiokanaler som spelar hans sånger kunna stämmas för tortyr.

Nu är detta inte enda stället där musik används för att få bort obehagliga personer. I Västerås har man valt att spela klassiskt musik på hög volym i vänthallen i bron över järnvägstationen. Det har gjort att uteliggare som tidigare använd den för att övernatta kommit att flytta på sig då den stör dem.


Comments are closed.