SD-avhopp ger rödgrön majoritet i Västerås

I Västerås stad har det varit likadant som i riksdagen. Det har funnits en liten grupp från Sd som orsakat oordning i besluten. Dels pga de stor stridigheterna internt i Sd men även pga att en från Sd suttit kvar som oberoende utan att vara medlem i Sd. Efter alla avhopp från Sd så är det nu slut med namn på listan och den är tom.

Så Sd kommer få ha två platser trots att partiet i valet fick 3 platser. Det gör att kommunfullmäktige kommer ha 60 i stället för 61 platser och de rödgröna med sina 30 platser får majoritet i kommunfullmäktige genom sin utslagsröst. Nu har iofs ofta de rödgröna haft detta tidigare då Sd ofta varit frånvarande från kommunfullmäktigemötena.

Carin Lidman (S), kommunalråd och ett av de socialdemokratiska toppnamnen i Västerås är nöjd med att de rödgröna nu har majoritet och säger ungefär detsamma:

– Det kommer nog att bli lite mer ordning i Västeråspolitiken nu. Men vi har ju alltid arbetat för samförstånd snarare än blockpolitik.

via SD-avhopp ger rödgrön majoritet – Västerås – www.vlt.se.

För de som tänker sig rösta på Sd i valet 2014 så kan det definitivt vara läge och tänka sig för – risken är väl stor att det blir en tom stol även nästa valperiod.

Sverigedemokraterna har ökat stöd i opinionsmätningarna nationellt, och skulle kunna få lika många eller fler mandat i Västerås efter valet. Men klarar partiet att ställa upp en en lista med personer som vill tjänstgöra och kan hålla sams?. Verkar svårt att tro, efter vad som hittills har hänt.

via Och så var de bara två (SD) – Ledarbloggen – www.vlt.se.


Comments are closed.