Allan Widman (FP) pratar på om Snowden – men det mesta blir fel.

Massövervakningen fortsätter och det är duktiga idioter som då förstör sina egna länder demokrati som hjälper till att skapa detta samhälle som är dagens sverige. Allan Widman (FP), försvarspolitisk talesperson uttalar sig och säger ena konstigheten efter varandra:

– Han sitter ju i Ryssland, i händerna på rysk underrättelsetjänst, och det finns väl stora möjligheter att manipulera både det ena och det andra, säger han till TT.

via "Verktyg för den ryska regimen" | Nyheter | Aftonbladet.

Om Allan brytt sig om hela saken så hade han vetat att när Edward Snowden fick asyl i ryssland så gjorde han det för han stoppades att åka vidare till ett land där han ville bosätta sig. Han fick asyl under förutsättningen att han inte skulle avslöja mer saker. Edward Snowden kunde acceptera de villkoren för han hade inget mer att avslöja. Alla dokument hade han redan givit bort till journalisterna han kontaktat efter han flytt från USA.

Så hur har då information spridit om inte från Snowden ? Jo, från journalisten som Snowden gav materialet. Uppdrag Granskning har kontaktat journalisten och därifrån fått tag på kopior på dokument gällande FRAs inblandning med NSA och därefter då gjort programmet som kommer sändas nästa onsdag.

Allan Widman visar tyvärr på stor okunskap om sakernas tillstånd när han då antyder att informationen om FRA kommit fram för att då Edward Snowden manipulerats av Ryssland. Men har tar även fram mera struntprat:

– Om han nu har all den här kunskapen om vad NSA håller på med, varför säger han ingenting om det som borde ligga i huvudfokus för NSA:s verksamhet: rysk, kinesisk, nordkoreansk och iransk underrättelseverksamhet? Men om det säger han inte ett pip, säger Viksten.

via "Verktyg för den ryska regimen" | Nyheter | Aftonbladet.

Ja, du kanske för att man i dessa fall har korrekt fokus enligt Snowden. Vänner spionerar inte på varandra. Vänner går inte igenom varandras post och kolla upp allting de gör på internet. Vänner litar på varandra. Man misstänkliggör inte varandra och behandlar sina vänner på samma sätt som sina värsta fiender. Vänner tror på varandra och hjälper varandra och stjälper inte varandra. Övervakning av naturliga fiender behöver man därför inte bry sig om. Det Edward Snowden har samlat på är information om hur USA via NSA har missbrukat sitt förtroende och lurat sina vänner.

Prism
Som försvarspolitiker så tycker jag Allan Widman(fp) borde ha större kunskap om verkligheten och om den viktigaste händelsen som hänt inom försvarspolitiken de senaste halvåret. Tydligen har han inte det – men det hindrar honom inte att uttala sig i frågan som om han kunde något.

Det är trist att vi inte har bättre försvarspolitiker i sverige. Folk som både förstår tekniken men även inser att vänner är någonting man behöver.


3 Responses to Allan Widman (FP) pratar på om Snowden – men det mesta blir fel.

  1. Ytterligare tecken på att Allan Widman är en värdig företrädare för Volkpartiet Brunskjortorna!

  2. Pingback: Insändare för Piratpartiet: rädda offentlighetsprincipen! | Calandrellas blogg

  3. Jag tycker mest han avslöjar sig som inflytelseagent. En dålig inflytelseagent.