IT-ministers Hatts fräcka kupp

IT-ministern Anna-Karin Hatt – av Piratpartiet anmäld för upphovsrättsintrång – har svårt att få en plats i riksdagen nästa mandatperiod.
Då regeringen ser ut att förlora riksdagsvalet så kan jag förstå Anna-Karin Hatts iver att få en riksdagsplats. Utan den blir hon ju arbetslös efter valet. Nu kanske det inte gör något för även Centerpartiet kan missa att komma in i riksdagen öht pss som Folkpartiet riskerar det.

It-ministern misslyckades få valbar plats i stockholm så fick hon satsa på annat län.

Men skam den som ger sig. Samma dag som Centerpartiet i Stockholms stad höll sin nomineringsstämma gjorde även Centern i Sörmland det. Där hade Anna-Karin Hatt inte ställt upp i provvalet, men lyckades ändå ta sig in som nummer ett på listan.

via Hatts fräcka kupp efter dubbel miss | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV.

Nu är detta inget ovanligt inom de etablerade partierna. Även lokalt här i Västerås har Evert Jonsson petats ner. Han är en av de mer stridbara Centerprofilerna och har varit med i kommunen sedan 2002. Han valde att hoppa av kommun-listan då han inte fick en valbar plats.


Comments are closed.