Överlever KD och C valet ?

Kristdemokraterna och Centerpartiet har problem – deras kärnväljare har svikit partierna och risken finns att partierna kan åka ut ur EU parlamentet 2014. Men inte bara det – det kan ge återverkningar så att de även åker ut ur riksdagen

Det är på sätt och vis en ljus bild för dessa båda partier, men på sätt och vis är det samtidigt en skönmålning. SCB ställer nämligen också frågan om vilket parti väljarna egentligen sympatiserar allra mest med.

Här noterade Centerpartiet bara 3,6 procent, den lägsta sympatisiffran som SCB uppmätt för Centerpartiet. Kristdemokraterna låg kring 3 procent.

via KD och C i djupare kris än väntat – Nyheter | SVT.se.

För piratpartiet är detta goda nyheter. Som jag skrivit på bloggen så vill jag gärna se att detta blir valet som handlar om de små partierna och deras chanser i valet. Det tar bort uppmärksamheten från de stora partierna och gynnar mindre partier som piratpartiet.


Comments are closed.