Snowden har lämnat ifrån sig dokumenten

Snowden säger även i programmet att han inte längre har tillgång till NSA-dokumenten som ligger till grund för alla avslöjanden om myndighetens arbetsmetoder och omfattande informationsinsamling, utan att dessa är i händerna på utvalda journalister. Han säger sig inte heller ha kontroll över hur och när information från dokumenten publiceras.

via Snowden: USA spionerar på företag | Näringsliv | SvD.

Eftersom det finns vissa svenska politiker som inte vet om det – så kan det vara bra att då skriva det igen. Edward Snowden har:

1. Lämnat ifrån sig alla dokumenten till journalister
2. Inget att göra med vad som idag publicerats – det avgör journalisterna
3. Har inte längre tillgång till dokumenten.

Hoppas detta gör att Allan Widman(fp) slutar med sina okunniga anklagelser att Snowden på något sätt skulle vara styrd av Putin i vad som publiceras. Edward Snowden har ingen kontroll över det idag och har inte haft det sedan innan han for till Ryssland från Hongkong i juni 2013. Alla som följt hela historien vet om att så skedde – men en folkpartistisk politiker vars expertis är bevaka dessa frågor verkar helt ha missat det.

Det är trist att USA får ägna sig åt industrispionage mot andra länder och att Sveriges regering då vägrar att ens diskutera och ännu mindre är intresserad av att försöka stoppa USAs industrispionage mot Sverige. När EU vill diskutera USA spioneri så valde Svenska regeringen i stället att lägga in sitt veto mot att det ens togs upp av EU.

Tyvärr är det dagens realpolitiska läge. Dagens politiker är så skrämda av terristhotet att de spenderar enorma belopp att försöka stoppa något som kunnat göra lika effektivt med andra medel. Dagens politiker beter sig som foliehatter som springer runt och spenderar pengar på alla som lovar minska terroristhotet. Trots att USA spenderat mångmiljardbelopp för att bekämpa terrorismen genom massövervakning så har de misslyckats att stoppa en enda terroristattack.


2 Responses to Snowden har lämnat ifrån sig dokumenten

  1. De är inte skrämda av något terroristhot, det är bara retoriken för populasens öron, de är skrämda av USA. Imperiet beordrar och de lyder, annars..

    • Carl Bildt är enormt USA vänlig och vill väl sitta i glansen från deras bord. Så nej jag tror inte på att det är piskan som styr dem – det är moroten som styr utrikespolitiken idag.

      Maud Olofsson fick ju vara med i Hillary Clintons kvinnoråd. Så glansen hägrar.