Lånekarusellen fortsätter

Bostäderna ökar i pris. FOlk lånar mer för att ha råd att köpa en bostad. Priserna fortsätter och pressas uppåt:

Det här beror på stigande bostadspriser. Men hur länge kan priserna fortsätta att stiga? Och ska man vara rädd för en bostadsbubbla med samma förödande konsekvenser som den i USA 2008? Ja, det har både internationella valutafonden IMF och de två världsberömda ekonomerna Nouriel Roubini och Paul Krugman varnat för.

via Svenskarna har lånat ännu mer till sina bostäder – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio.

Låt oss slippa detta bubbleri. Låt oss slippa att falla av karusellen och slå oss hårt. Dags att införa pyspunka.

Annars blir det dåliga tider. Under lång tid. Vi är egentligen idag värre ute än Grekland var då det fick problem. Enda bra är att tillräckligt många har jobb så det är inget problem – dock bubblan fortsätter att växa.


Comments are closed.