Bra med utökad rökfri zon

Rökningen i Sverige har minskat så därför känns det rätt att gå vidare och då införa fler inskränkningar och minska rökningen på offentliga platser där förbipasserande kan få rökluft i lungorna. Krogarna blev rökfria inomhus för 10 år sedan – känns som det är dags att även göra utomhusmiljön mera frisk.

Mer än 100 000 svenskar har dött av rökning sedan dess. Regeringen vill nu utreda skarpare åtgärder. Rökförbud på uteserveringar, exponeringsförbud i butiker och neutrala förpackningar

via Uteserveringar kan bli rökfria – Västerås – www.vlt.se.

Själv välkomnar jag ett utökat frizon från tobaksrök i våra offentliga rum. På en del ställen har man speciella rökrum där luften sugs ut och filtreras från tobaksröken. De som då vill röka måste då gå in i detta rökrum och röka och på så sätt drabbas ingen av de som inte vill röka av röken.

Sverige är idag ca 90% fritt från rökare. Får hoppas att det ökar när större rökfria zoner införs.


Comments are closed.