Framtidens Piratpolitik 2012

För andra året i rad så ordnar pirater från Västerås en parley där vi samtalar om framtidens piratpolitik. Förra årets parley blev ett stort startskott för breddningsarbetet och hur vår framtida politik ser ut. Förra årets diskussioner ledde till motioner som gått igenom och idag är piratpartiets poltik så missa inte denna chansen att vara med och forma partiets framtida politik.

En viktig del av politiken har dock inte fått någon framträdande diskussion och samtidigt är det en av de viktigaste områdena när väljarna avgör vilket parti de skall rösta på. Den ekonomiska politiken är viktig för vårt land men även för Internet. Piratpartiet är Internets politiska gren så självklart måste vi även stödja och främja att de ekonomiska aktiviteterna på Internet. Piratpartiet måste driva en politik som förbättrar möjligheter att skapa tillväxt genom effektivare och smartare affärsmetoder baserade på effekt elektronisk kommunikation via Internet.

Preliminärt program
Lördag den 28 juli

 • 9.30 Introduktion och fika
 • 10.00 Inledningstalare
  Amelia Andersdotter, Europaparlamentariker för Piratpartiet.
 • 11.00 Finanspolitik
  Presentation och diskussion om Stabilisera det finansiella systemet från breddningsbloggen.
 • 12.00 Lunch
 • 13.00 Skattepolitik
  Presentation och diskussion om breddningsblogg Skatte och bidragspolitik
 • 14.00 Behöver vi Euron ?
 • 14.30 Fika
 • 15.00 Tillväxt och hinder för e-handel och e-tjänster
  Telia blockar Ip-telefoni och därmed även framväxande nya tjänster på Internet.
 • 15.30 Immaterialrätt och tillväxt
 • 16.30
 • 17.30 Slut

Målsättning: Återigen få fram ett antal sakpolitiska ställningstaganden som kan skrivas som motioner och antas på piratpartiets nästa medlemsmöte.

Praktiska detaljer.

Avgift: 100kr i det ingår då lunch + 2 fika. (betalas på plats)

Anmälan: Skicka epost och anmäl dig till parley@kunskapssamhallet.se så vi vet ungefär hur många som kommer.
Var: Västerås, Brandthovdagatan 16 (titta efter Piratflaggan så missar du det inte) kolla på karta

Planeringsgrupp och ansvarig för parley i Västerås
Anders S Lindbäck och Daniel Kvarnström, KL Västerås,

Efteråt går de som vill till ett av Västerås vattenhål och äter en bit tillsammans och förfriskar sig (ingår inte i avgiften utan alla betalar för sig).

Transport
Piratpartister ordnar bilar som kommer gå från stockholm och uppsala till västerås. Det finns i dagsläget platser över för de som vill åka med.


6 Responses to Framtidens Piratpolitik 2012

 1. Pingback: Framtidens Piratpolitik 2012 – en ekonomisk breddning « Calandrellas blogg

 2. Den enda möjligheten med buss till Brandthovdagatan är buss 92 från Stora Gatan, läge D (5 minuters promenad från Centralen), som är vid Forntidsgatan ca tretton minuter senare. Därifrån är det knappt 10 minuters promenad rakt söderut genom en park till Brandthovdavägen 16.

  Tåg från Stockholm kommer in 8.07 (avgång 7.07) som passar till buss kl 8.30 eller 9.33 (avgång 7.44, byte i Sala), med en buss 9.40, framme vid forntidsgatan 9.53. Då är man nästan framme till förste inledningstalare 10.00.

  Får jag föreslå arrangören att ändra den tiden till 10.05 med tanke på dem som eventuellt kommer med den bussen?

  • Det kommer gå bil från stockholm så tror inte många tar tåget därifrån (prata med ordförande för nya lokala föreningen där om ni söker skjuts för de som åker från stockholm).

   Kan även titta över möjligheten att ordna transport från stationen för de som kommer med tåg så de kan ta det senare tåget och ändå inte missa något.

   Tills vidare så ändrar jag inte starttid utan försöker i möjligaste mån lösa det på annat sätt. Om vi blir några minuter sena att starta så är det inte hela världen.

 3. Pingback: Utökning « ameliaandersdotter.eu

 4. Hej, jättekul evenemang! Jag kommer från Stockholm! Hittar dock inte Brandthovda vägen 16, varken på hitta.se eller eniro.se. Eftersom jag kommer från Stockholm vet jag inte var det ligger, så jag undrar – var adressen felstavad? Och kan man gå från tågstationen eller krävs det att man åker buss? Vad heter isåfall den busshållplats man ska gå av på? Tacksam för svar!

 5. Pingback: Seminartie Framtidens Piratpolitik 2012 | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället

Kommentera