Stjäl dig en kommunfullmäktigeplats!

Vet du om att det går att stjäla en kommunfullmäktigeplats ?

Ja,  det är faktiskt sant.

Det är inte ens olagligt. Vallagen möjliggör nämligen att folk kan stjäla andra partiets platser.

Sverigedemokraterna får gratis valsedlar i alla valen pga sin höga andel röster i riksdagsvalet. Problemet med dessa valsedlar är att de endast innehåller partiets namn och inte har några kandidater.

Det har gjort att SD idag har en stor mängd mandat där stolarna står tomma för att ingen vill sitta på dem. Så stjäl en av dessa tomma stolar i hösten val. Bäst chans har du om du bor i en av kommunerna där SD inte kunde besätta någon stol direkt efter valet.

Notera att detta fungerar bara om SD inte har valsedlar med egna namn i kommunen!

När du röstar i valet 2010 och piratpartiet inte ställer upp  så ta en av SDs valsedlar och skriv dit ditt namn och hoppas att ingen annan fått sitt namn inskrivet mer än dig.

Har du tur får SD ett mandat och då kommer du få det – givet ingen annan vill ha det.

Hoppa av från SD direkt och gå med i piratpartiet och driv piratpartiets politik.

Moraliskt är det förmodligen väldigt tveksamt och göra på detta sättet men SD kan alltid stoppa det genom att inte acceptera de tomma valsedlarna och i stället ställa upp med en riktig lista i valet så lite får de och deras väljare skylla sig själva.  För alla vet om att en röst på SD i kommunalvalet är till stor  del bara en röst på en tom stol.


4 Responses to Stjäl dig en kommunfullmäktigeplats!

  1. Humorn i det tilltalar mig, jag skrattade gott när jag läste det, men det är nog politiskt vanskligt att ens försöka genomföra.

  2. Och har man otur så har inte ens namn fått tillräckligt många röster och SD får ett mandat med en SD-anhängare på stolen.

    Sorry, det är en dålig idé på så många sätt.

  3. Verkar ju som en strålande idé för ett parti som säger sig vara demokratins och de mänskliga rättigheternas försvarare. Kommer säkert falla i god jord hos skandalsökande journalister om inte annat.

  4. Det lilla problemet är att partistödet går till partiet, inte ledamoten. Din metod är alltså ett bra sätt att ge SD hundratusentals kronor i partistöd…