Beatrice Ask vill återigen minska demokratin

Enligt brottsförebyggande rådet så är kameror på allmänna platser en dyrt sätt att stoppa brott och är inte speciellt väl fungerande – enligt undersökningar från England där det finns många miljoner övervakningskameror så löses bara 1 brottsmål av 50 av övervakningskameror övervakningskameror stoppar inte brott enligt den engelska polisen..

Trots det vill Beatrice Ask förenklas och göra det möjligt för fler övervakningskameror.

Det är endast valfläsk för de som inte vet bättre.
Det är endast valfläsk för de som inte vet bättre.

Beatrice Ask vill även att rättegångar där den åtalade inte infinner sig ska genomföras utan denne finns på plats. Det känns som det finns så många andra sätt att garantera att en åklagad finns på plats än att genomföra rättegången utan dem. T.ex. så skulle sådant bortfall utan lagligt grund leda till förlängd preskriptionstid för brottet samt att personen döms till lagtrots och kan spärras in i väntan på nästa rättegång.

Andra om Beatrice Ask: Anna Troberg, HAX, Hultin, Fredrik.


2 Responses to Beatrice Ask vill återigen minska demokratin

  1. Pingback: Tweets that mention Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället » Beatrice Ask vill återigen minska demokratin -- Topsy.com

  2. Intressant!

    Så dessa miljontals kameror fungerar inte för småbrott (det är för jobbigt att utreda, tar för mkt polisresurser). Och för stora brott, säg kriminella gäng, så funkar rånarluvor o dyl utmärkt för att dölja sig från kamerorna.

    Kontentan är …?