Ökad övervakning eller Piratpartiet

Rick Falkvinge har en debattartikel på SVT där han tar upp det faktum att både blocken står för ökad övervakning av alla i Sverige boendes. Problemet med ökad övervakning är att den kostar. Ta till exemple datalagrinsdirektivet som kräver att alla internetlevernatörer sätter upp stora datalager där de tvingas spionera på sina kunder för statens räkning och spara alla dessa data. Dyrt integritetskränkade lagstiftning från EU – där alla riksdagspartier idag säger att de kommer ta lagen om att införa datalagringsdirektivet efter valet.

Skulle Piratpartiet bli invalda i riksdagen så kommer partiet göra allt som går för att stoppa denna utvecklingen.

Även futuriteter tar upp Ricks debattartikel och noterar att många riksdagspartiers utspel om massarbetslösheten hos ungdomen görs för att locka pensionärerna att rösta på partierna för de oroar sig för sina barnbarns försörjning. samtidigt som de unga oroar sig mera för övervakningen av Internet. Ni pensionärer hjälp er barnbarn må bättre – röst på Piratpartiet i stället.


One Response to Ökad övervakning eller Piratpartiet

  1. Pingback: Mitt privatliv är inget särintresse | Sagor från livbåten