Ministerstyre av Carl Bildt ?

Nu framkommer det att Carl Bildt upprepande gånger ägnat sig åt ministerstyre och stoppat USA att formellt begära att Sverige skulle ta emot fångar från Guatanamo Bay. Genom att föregå Migrationsverkets bedömning och säga nej till USA att ta emot fångarna så har Carl Bildt ägnat sig åt vad som då måste anses vara ministerstyre.

Informationen kommer från de Wikileaks-dokument som på senare tid spridits på nätet trots DDoS-attacker mot Wikileaks serverar och omfattande påtryckningar från USA för att stänga ner dem.

Nu kommer kravet på en sanningskommission då det visar sig att i Wikileaks dokument finns det uppgifter där diplomater säger sig ha informella kontakter med regeringen angående övervakningen av svenska medborgare. Det kan då komma bli avgångskrav på Ask. Frågan är om det inte borde gälla oavsett vad som hänt. Är hon skyldig så bör hon avgå pga de brott hon då ses ha begått och är hon inte skyldig så borde hon avsättas pga inkompetens.

Det skulle kunna vara grundlagsbrott även om Mark Klamberg hävdar att riksdagen givit regeringen en blank check att avslöja vad de vill till utländska spionorganisationer. En blank check med innebördan att riskdagen egentligen sagt att det är fritt fram att spionera på Sverige för annan makts räkning – det är därmed inte längre landsförräderi – så länge man ingår i regeringen.

Hade bara denna informationen kommit ut innan valet i Sverige så hade med stor sannolikhet Piratpartiet kommit in i riksdagen.


2 Responses to Ministerstyre av Carl Bildt ?

  1. Avgå är inte nog, det ska till en rättsprocess med kännbara påföljder. Att byta jobb gör folk stup i kvarten, det är inte mycket till straff.