Nytt toppår för biofilmerna – tacka Internet för det!

Pirat2010 var ännu ett topp-år för biofilmerna även om det inte gick lika bra som 2009 så blev 2010 det näst bästa bioåret. Under 2010 såldes över 11 miljoner biobiljetter. Storfilmerna drog publiken till biograferna – de mest välbesökta var 3D-mastodontfilmen Avatar, svenska Snabba Cash, Inception och Twilight-sagan.

En viktig reklampelare för filmerna har varit The Pirate bay där filmintresserade kunnat ladda ner och se en dålig kopia av filmerna för att se om de var bra nog att gå och se på bio. Avatar har varit en av de mest nerladdade filmerna under året och som reklam har det uppenbart funkat bra och gjort filmen till en av 2010 års stora publikdragare i biosalongerna. Folk som laddat ner filmerna från Internet har uppenbarligen gillat vad de sett och gått man ur huse för att gå på bio.

Tacka Internet för det.


2 Responses to Nytt toppår för biofilmerna – tacka Internet för det!

  1. Hur många filmer har du sett på dålig kopia från TPB först och där efter sett dem på bio?
    För mig själv är svaret noll och jag tror att antalet personer som först laddar ner och sedan går på bio går att räkna på ena handen.

    Mer troligt är det dock att man ser filmen på bio och tycker den är bra. Laddar ner den på datorn för att kolla på / spola igenom till favoritscener / visa kompisar och kanske till slut köper den på DVD när den kommer i ”ultramegadirectorsspecialextended edition” för att få allt extramaterial.