FRA-lagen kan ej granskas, integritetsskydd menlöst

Det visar sig att FRAs signalspaning på Internet har varit så liten att den inte går att granska enligt rapporten från komittén. Socialdemokraterna i komittén anser att det beror på att granskningen startades för tidigt. Det visas sig även att en av den lovande meddelandeunderättelsen om att när någon granskas av FRA inte går att genomföra för de anser att allting som FRA samlar in är säkerhetsklassat så de får inte avslöja för personen som övervakats att det har skett– punkten var avsedd och skydda de som kan övervakas och visar sig nu vara helt meningslös. Inte nog med det så har det visat sig att FRA läcker information utan ens veta om vad de läcker till utländska säkerhetstjänster.


3 Responses to FRA-lagen kan ej granskas, integritetsskydd menlöst

  1. Pingback: Integritet är inte pynt | Anna Troberg

  2. Vad jag misstänker så visste redan regeringen om detta att den grejen skulle bli helt verkningslös.

    • Förmodligen så visste de det – eller så blev de lurade de med – så ja det var ett försök och lura folk oavsett vem det var som gjorde det.