Kuppade in sig i kommunfullmäktige

För ett år sedan i februari 2010 så beskriv jag hur man går tillväga för att stjäla sig en plats i kommunfullmäktige genom att ta en av Sverigedemokraternas platser.

Nu visar det sig att två personer har följt min bloggs anvisningar och lyckats kuppa platser från Sverigedemokraterna. Det räckte med 1 röst respektive 2 röster för dessa två personer att få plats som ersättare i kommunfullmäktige. Nu behöver de bara gå på kommunfullmäktigemötena och så håva in sina närvarobidrag utan krav på motprestationer.

Med tanke på hur många avhopp som brukar ske inom kommunpolitiken så kommer det säkert bli så att någon av dessa två, om inte både, blir ordinarie i kommunfullmäktige innan nästa val 2014.


2 Responses to Kuppade in sig i kommunfullmäktige

  1. Det kan dock bita till hos PP, men standard är att anmäla kandidater och därmed låsa valsedeln. Om partiet är registrerat så måste man anmäla kandidater, om det var i vartannat val, annars avregistreras partiet.

    • De enda partier man kan göra så mot är partier som inte låser kandidaterna på valsedeln – såvitt jag vet är det endast Sd som inte låser kandidaterna.