Håkan Juholts revansch på Mona Sahlin

-I de konflikter som vi ser framför oss så växer behovet. FRA:s verksamhet är otroligt viktig, men FRA kan inte få ett frikort

Håkan Juholt till Aktuellt.
Uttalandet kom från Håkan Juholt i juli 2008 då han vill försöka få igång förhandlingar med regeringen om FRA-lagen. Försvarsminister Tolgfors sade dock nej till inbjudan på regeringens vägnar.

År 2008 var livet ljust för Håkan Juholts han hade an stark kandidatur att bli en av socialdemokraternas topp-kandidater i EU-valet 2009. Men dåvarande partisekreteraren Maria Ulvskog fick toppplatsen i EU-valet 2009 vilket gjorde att Juholt riskerade att inte bli invald. Då fick han förfrågan att bli tf partisekreterare av Mona Sahlin med en chans att bli ordinarie på partistämman i början av 2009. Det innebar att han fick skrinlägga planerna på att ställa upp i EU-valet för chansen att få rollen som partisekreterare och en av nyckelrollerna i Socialdemokratiska partiet.

Bara några månader senare så fick han sparken av Mona Sahlin. I samband med det så uttalande han sig och sade:

Jag tackar bestämt nej till en ministerpost

I samband med EU valet några månader senare kom nästa uttalande från Håkan Juholt:

Junilistan är ett rent missnöjesparti och Piratpartiet tycker att det är okej att stjäla det någon annan äger.

Då han inte stod på listan för partiet till EU parlamentet så kom Håkan Juholt med ett utspel att det skall vara riksdagen som skall utse EU parlamentarikerna och inte svenska folket. Kan det ha varit så att han sparkades från en bra plats på EU listan för socialdemokraterna för de ville ha ett känt namn i topp som kunde dra röster ? Hade platserna valts av riksdagen sǻ hade han förmodligen haft större chans att bli vald till EU parlamentet.

Samtidigt så kom följande från Håkan Juholt:

Junilistan är ett rent missnöjesparti och Piratpartiet tycker att det är okej att stjäla det någon annan äger.

Enligt uppgifter så har Kalmar varit ett av de socialdemokratiska distrikt som stoppat alla kandidater till partiledare och då lett till att man vidgat kretsen av kandidater så att B-laget kommit att tillfrågas. Det innebar att Kalmars starke man Håkan Juholt har tillfrågats att bli partiledare.

En revansch från att bli sparkad av Mona Sahlin som partisekreterare och vara så uträknad att han insåg att hans chans att bli minister efter valet var 0 till att få ta över hennes jobb. En riktigt stark revansch av Juholt. Måste säga att jag beundrar hans styrka i att spela det politiska spelet. Frågan är dock om inte hans omtalade oförmåga till att förankra beslut kommer göra att han får svårt att leda socialdemokratiska partiet. Men med tanke på att han tillhör den starka vänsterfalangen inom partiet så kanske det inte blir så stort problem.


Comments are closed.