GU i hemlig avtal med Svenska akademin

Hemligt avtal med akademien – Kultur & Nöje – www.gp.se. Målet för det hela är att stoppa offentlighetsprincipen och stoppa konkurrenter att komma över viktig forskning. Man vill på detta sätt gå runt offentlighetsprincipen.

Forskningsresultat vid Göteborgs Universitet är allmänna handlingar som omfattas egentligen av offentlighetsprincipen. Nu har man tecknat ett 50-årig avtal att hindra allmänheten som bekostat forskningen på Göteborgs Universitet att komma åt resultatet.

 

PS För den som vill läsa avtalet så finns det på nätet.


One Response to GU i hemlig avtal med Svenska akademin

  1. Det låter som man undergräver sin egen existens.
    Vad är det för vits med forskningen då!?

    Gör alla andra likadant så kommer ”forskningen” gå i snigelfart. Framgång inom forskning bygger på att alla delar med sig av sina forskningsresultat.

    Det finns ingen übermänniska som kan allt om allting.