Ingen plan B för Grekland

Ingen alternativ hjälp till räddningspaketet enligt EU-källor. EU och IMF har lagt stora krav på krispaketet Grekland måste rösta igenom för att få ’nöd’-hjälp från dem. Man kan tolka det som att man orkar inte ens tänka sig tanken på att Grekland inte godkänner planen.

Den ekonomisk situationen i Grekland är mycket dålig efter ett långt antal år med för låg ränta och för välvilliga långivare som gjort att landet hamnat i en stor skuldfälla och inte kan betala tillbaka sina lån.

Det finns bara en väg ut från det – EUs väg. Men problemen är många och det faktum att åtgärdena inte har stort stöd bland de etablerade partierna och oppositionen vill fälla regeringen visar på hur djup krisen är. När grekerna inte ens själva tror på att de kan bli räddade av räddningspaketet – så är det mycket fel.

Ja ja – vi får se vad som händer. Det finns nu ett ultimatum om att det hela skall vara klart till nästa vecka. Men det kan säkert dra iväg igen.


Comments are closed.