Ask skjuter skarpt men missar ladugårdsväggen

Det låter bra. Att vår justitieminister Beatrice Ask ser terroristdåden i Norge och tar i krafttag för att stoppa obehöriga att få tag på sprängämnen genom att införa nya regler för sprängämnen.

Ask verkar ha missat att terroristen använda hemmagjorda sprängämnen och att reglera hanteringen av legala sprängämnen inte hade kunnat stoppa terroristhandlingarna ?

Det är tyvärr det vanliga sättet att försöka visa initiativ – gör någon helt ovidkommande som inte hade påverkat för att låtsas ta saken på allvar. Ask initiativ låter bra för alla hörde att det var en bomb i Oslo. Men det kommer inte påverka nästa terrorists möjlighet att tillverka en bomb.


2 Responses to Ask skjuter skarpt men missar ladugårdsväggen

  1. Pingback: Överblick Norge 2011-07-25 « NIK

  2. Ja, är det inte typiskt? Politikerna får panik och genast ska en massa lagar skärpas och det ska bli utredningar hit och dit och syndabocksjakt. Kan de inte bara chilla? Man stoppar inte folk som Breivik med stränga lagar, inskränkta friheter och censur.