EU vill offra din pension för att rädda Euron

Dina pensionspengar får sparas på marknaden i papper som har en viss stabilitet. Papper utan stabilitet med låg ranking får man inte spara i, för att inte spekulera med pensionspengarna.

Nu vill EU kunna upphäva kreditbetyg för länder med ekonomiska problem. I praktiken så betyder det att pensionspengarna kan användas för att stötta de länder där det går dåligt och därmed så riskerar man vanliga människors pensionpengar för att rädda euron.

Förutom detta så måste man väl se det som rent fördummat dåligt förslag att vilja censurera kreditvärderingsinstitutens ranking av länder för att slippa höra de dåliga nyheterna. I stället för att göra något åt problemet så skjuter man på brevbärare som levererar kreditrankingen.

Berlusconi blev hemskt upprörd då Italien fick sänkt kreditbetyg nyligen så det verkar som han övertygat kommissionen att fixa det problemet åt honom.


Comments are closed.