Skuldkrisen: Zombie nej. Troll nej. Kunskap ja.

När Kopernikus kom med sina stor avslöjanden att jorden inte var universums medelpunkt utan att jorden bara snurrade runt solen så blev inte Kyrkan glad. Kyrkan hade satsat mycket på att jorden var universums medelpunkt och att vi människor var skapelsens krona och de mest avancerade varelser som finns – ja efter Gud, djävulen, änglarna, Jesus, den heliga ande, alla helgon, profeter, påvar och präster förstås.

Kristendomen har alltid haft svårt att ta till sig nya ideer och tankegångar som innebär att man måste tänka om och acceptera att gamla sanningar inte längre gäller. Trots det hävdar kristdemokraternas partiledare som slåss för sin överlevnad genom att helt ur luften komma med påståendet att ”Brist på kristna värden ligger bakom skuldkrisen”.

Själv har jag svårt att tro att en kristendom skulle löst skuldkrisen. Kristendomen är tron att en judisk zombie kan ge oss evigt liv genom att symboliskt äta hans kött och dricka hans blod och via telepati sända honom signaler att du accepterar hans rätt att bestämma över dig så att han kan ta bort en ond kraft från dig själ som uppkom då en revbens-kvinna övertalades av en talande orm att äta ett äpple från ett magiskt träd.

Så hade tron på denna zombien hindrat skuldkrisen eller ej ? Nja tittar man på USA med alla sina born-again-christians så inser man att om alla dessa inte stoppar det vansinnet som skett i USA – hur hade de då kunnat stoppa det i EU ?

Nej, jag tror inte på Göran Hägglund. Men det är kul att se att han tar zombien jesus kristus till hjälp för att påstå att skuldkrisen kunnat stoppats.

Det som hade kunnat stoppa skuldkrisen hade varit om man i EU haft politiker som faktiskt tagit till sig ekonomernas varningar om att skapandet av en gemensam euro var dömt att misslyckats i det långa perspektivet. Tyvärr ville en del poltiker inte lyssna på mer lärda män och drog igång sitt experiment ändå. Bara för att de kunde forcera igenom det i EU och låta en inre ’hård’ kärna full med personer med hybris som vägrade lyssna på det lärda män sade till dem.

Zombie nej.
Kunskap ja.

Kunskap hade stoppat skuldkrisen. Om bara politikerna lyssnat på de med kunskap och inte de som skriker högst.

Inom patenten så håller man på att bilda en ny ’hård’ kärna som nu skall skapa ett gemensamt EU patentmonopol-system. Vad vet de som ställer sig utanför ? Kanske det som forskare i USA visat på att patentmonopol-troll kostat ”half a trillion dollars of lost wealth” de senaste 20 åren och sänkt tillväxten för företag inom teknik och hindrat forskning och utveckling.

Patentmonopol-troll nej.

Kunskap ja.

Kunskap är alltid rätt.


7 Responses to Skuldkrisen: Zombie nej. Troll nej. Kunskap ja.

 1. Klokt talat.

  Hade personen Jesus levat idag så hade han klart blivit bekymmrad över hur hans namn missrunkas i alla möjliga sammanhang.

 2. Pingback: Göran Hägglund slickar åt höger. Eller uppåt?! « Den unge herr Waerns liv och lidelser

 3. Tjo, du råkade skriva att kyrkan satsat på solen som universums medelpunkt, du ville säkert skriva jorden 😉

  Du kan väl fixa och sedan ta bort min kommentar

  • Bäste Anders.

   Jag har varit medlem i Piratpartiet sedan 2006. Har lagt ner mycket arbete för Piratpartiet i den skärgårdskommun jag lever i. ( På en av öarna fick vi 19% i EU-valet). Har också på olika sätt hjälpt till med partiets arbete i Göteborg.

   Min familj och övriga anhöriga, flera i vår bekantskapskrets har röstat på Piratpartiet.
   Såväl i EU-valet, Riksdagsvalet, och nu senast i Landstingsvalet VG.
   Vad har vi gemensamt?
   Jo vi är kristna och troende!
   Själv är jag medlem i en frikyrkoförsamling här på ön.

   Ditt ”påhopp” på oss kristna och troende gör att jag med omedelbar verkan kommer att avsluta mitt medlemskap i Piratpartiet.
   Jag har redan kopplat ner mitt öppna nätverk, som täcker halva kommunen ”Piratpartiets Fria Internet”. Ett nätverk som för övrigt har varit mycket uppskattat av 1000-tals båtturister genom åren. Såväl svenska som utländska.

   Under dagen kommer jag att gå ner till min segelbåt och hala ner Piratpartiets flagga.
   Kan väl nämna att om ”Den Flaggan”, har Rick F haft kommentarer till mig personligen, samt på sin blogg.

   Självklart ligger INTE ”En brist på kristna värden bakom skuldkrisen”

   Jag har aldrig trott på vare sig Alf Svensson eller Göran Hägglund. Nu tror jag ej heller på Piratpartiet.
   Men jag tror på Jesus!

   Lev väl// Aqua Vera

   • Det hoppas jag verkligen inte att du gör. En enskild person som säger något representerar inte hela Piratpartiet. Jag sitter i ledningen och i partistyrelsen och är troende kristen. Givetvis anser jag att detta inlägg är osmakligt och ett onödigt påhopp på kristna, men det får stå för Anders inte för hela partiet.

  • Fixat, men tog inte bort din kommentar så du kan fortsätta att få erkännandet att du hittade ett litet fel i texten.

 4. Det Göran Hägglund nu påstår i DN är i princip att kopiera Juholts resonemang att jag har inte förstått att jag gjort fel.
  Det han säger han vill värna har han som en filliste offrat på maktens altare.
  Därmed har han medverkat till att hela den värdegrund som det svenska samhällsbygget är byggt på utnyttjats för snöd vinning i såväl politisk som i enskilt ekonomisk syfte.
  Allt fagert tal om värnande av framtida generationers intressen framstår därmed som en bekräftelse på Reinfeldts uttalande på Youtube ”lita inte på politiker”.