#fail

Ytterligare 4 000 får lämna Nokia | Näringsliv | SvD.

4000 får lämna Nokia – DN.SE.

Nokia hade egna operativsystem men i stället för att fortsätta med succén med N9 så valde de i stället att satsa på Microsoft och använda deras mobila operativsystem. #fail

Systemfel bakom Ringhalsbrand | Inrikes | SvD.

Nu visar det sig att de höga elpriserna vi i Sverige får uppleva beror på att man på Ringhals inte har ordentliga instruktioner och korrekt ordergivning vilket orsakade branden och kostnader i storleksordningen 2 miljarder för Ringhals och otaliga miljarder för Sveriges el-konsumenter. #fail

EU-skatt är ingen mirakelmedicin | Brännpunkt | SvD.

EU kommissionen skrev debattartikel i SvD och försökte påstå att det var myter som gjorde att svenskarna var negativa till en Tobin-skatt. Om de hade varit lite mera uppmärksamma så hade det kanske noterat att vi i Sverige redan haft en Tobin-skatt – finansvalpskatten – som lagts ner pga att den inte fungerade bra. Hade man från EU kommissionen inte varit eld och lågor för skatten – för att den innebär för första gången att EU får rätt att ta ut skatt – så hade man kanske inte varit så ignorant eller kanske dum att man trodde att svensk folket skulle gå på deras blå dunster ? #fail

Björklunds ordningsiver har gått för långt | SvD.

Björklunds tyckande att skolor som satsar på läsplattor gör fel får här svar på tal i en ord och inga visor debattartikel där man avslöjar det som länge varit en känd hemlighet att Björklunds ordningsiver har sin grund i en gammaldags skolsyn. #fail

Grekiskt möte uppskjutet igen | Näringsliv | SvD.

Grekisk konkurs rycker närmare – DN.SE.

Grekland har just nu mycket svårt att acceptera det ultimatum som EU ställer. Partiledarna i Grekland kan inte ens komma överens när de skall mötas och diskutera frågan. Ett tydligt tecken på att chansen att man kommer acceptera ultimatumet är liten. #fail

Johan Schück: Pakten ger inte mycket skydd – DN.SE.

Johan Schück tar upp den nya europakten för stabilitet och visar på hur den går fel. I stället för att försöka stoppa de grundläggande problemen så väljer man att införa sanktioner mot symtomen och inte sjukdommen. #fail

Borg: Sänk boräntan – annars höjs skatten | Näringsliv | SvD.

Bankerna har idag höga marginalen och genom den låga konkurrensen på bankmarknaden så finns det ingen marknadspress att rätta till detta utan bostadsägarna tvingas betala överpriser för räntorna på bostadslånen. Nu har politikerna valt att sälja ut de statligt ägda bankerna. Hade man i stället använd dem för att konkurrera på marknaden så hade man på marknadsmässig väg kunnat minska bankernas marginaler. Nu tvingas Anders Borg skälla på dem i pressen – det är ett systemfel om han hela tiden måste slåss mot de mäktiga bankerna. #fail

”I princip blir det ingen förtjänst alls” | Näringsliv | SvD.

Statsminister har egentligen rätt. Vi lever längre och borde därmed egentligen kunna jobba längre innan vi tar pension. Men sättet som statsminister presenterade det hela föll inte i god jord och han fick många kritiker mot ett reform som Sverige måste genomför för att klara oss. #fail

Dead By April-låt spelad för tidigt – DN.SE.

även för melodifestivalen som då skall vara ett nöje och göra folk glada så har det varit stor uppmärksamhet genom att musikerna varit så glada över att kunna sälja sin musik att de redan släppt ut den trots att den fortfarande är med i tävlingen och kan vinna och därför bara får spela i melodifestivalsammanhang. #fail


Comments are closed.