Islandska alltinget kan bordas av pirater

I årets isländska val till deras riksdag alltinget finns sammanlagt 15 partier att välja mellan och ett av dem är Piratar – det isländska piratpartiet. Skuldsatt Island går till riksdagsval – Ekot.

Island är ett land som idag forfarande är hårt skuldsatt. Den ekonomiska kris som uppkom efter isländarnas bankäventyr har inte klarats av och det är fortfarande så att Island lider hårt av efterverkningarna av den krisen.

Med kris som påverkar och många nya partier så får isländska piratpartiet, Piratar, det svårt att komma in då spärren ligger på 5% men enligt vissa opinionsundersökningar så har de definitivt chans att komma in. Piratar har 5.6% av rösterna enligt en undersökning och kan i så fall få 4 av de 63 platserna i parlamentet.

Omröstningen sker nu på lördag och svenska Piratpartiets Rick Falkvinge är på plats och hjälper till i sluttampen av valrörelsen.


One Response to Islandska alltinget kan bordas av pirater

  1. 6.4% hos flera institut idag 25 april och hos MMR 7.5%. Hos MMR är det från och med dagens publicerade mätning ingen övre åldersgräns på 67 år, så som det varit i tidigare mätningar.

    Det ser ljust ut och troligen kommer Píratar in med 4 eller 5 ledamöter, men vänta med jublet till exit polls har presenterats.