FRA fortsätter sin olagliga verksamhet

Den verksamhet som FRA bedriver kan inte kallas annat än olagligt. Gång på gång så kommer uppgifter om att FRA inte följer lagen. Men gång på gång så är det ingen som åker dit för lagbrotten. Datainspektionen (DI) har ett flertal gånger nu påpekat att det sätt som FRA bedriver sin verksamhet är inte enlig sveriges rikes lagar. SIUN – statens inspekti0on för underrättelseverksamhet – har nu för nionde gången påpekat att FRA inte gör det de förväntas göra och FRA prickas för olaglig lagring – NyTeknik.

Senaste fick de kritik av Datainspektionen för att deras intrångdetekteringsystem TDV inte har stöd i lagen för vad det gör. FRA vill skicka data från signalspaning och TDV och samköra dessa – något DI anser inte får göra.

TDV – tekniskt detektering och varningssystem – är ett system för att avslöja it-attacker mot statliga myndigheter genom att övervaka en myndighets datatrafik. TDV kan t.ex. läsa eposten till en myndighet.

Riksdagen är tyst. Ingen vågar bråka om att FRA gång på gång på gång faktisk inte klarar av att följa svenska lagarna. Det behövs en parlamentarisk utredning som tittar på hur man ser till att FRA faktisk följer lagen. Förhoppningsvis skulle en sådan undersökning faktiskt komma till det rätta beslutet. FRA är inte kompetent nog att följa lagar som FRA-lagen och bör därmed tas ifrån dessa möjligheter lagen innebär. Låt oss avskaffa FRA-lagen!


5 Responses to FRA fortsätter sin olagliga verksamhet

 1. Den dagen en diktatur-kramare tillträder statsministerposten i Sverige, så får Ingvar Åkesson och alla andra på FRA gilla läget och börja ”leverera uppgifter”, bli pensionerade, eller det otänkbara, något mycket värre.

  För en diktatorisk statsminister så är FRA’s databaser mycket användbara.

  Jag önskar därför att Ingvar Åkesson & co har en ”död mans hand” på FRA’s databaser.

  Det bästa alternativet är att sluta med masstjyvlysssningen.

 2. Äsch, stavfel blir det med mina korvar till fingrar, men du hajar nog ändå.

 3. Om du menar att FRA ska avskaffas i och med att du vill avskaffa FRA-lagen så kan jag hålla med. Om FRA ska finnas kvar så ska det naturligtvis styras av lagstiftning, men måste då få bättre insyn från oberoende part och betydligt färre befogenheter. Har du tänkt på att i samband med Snowdens avslöjanden så sades det att Sverige var ett av de minst övervakade länderna från USA. Farför då? Jo, det gör ju helt säkert FRA åt dom.

  • Jag anser att FRA-lagen skall avskaffas. FRA har annan verksamhet som då sverige behöver t.ex. så är de svenska krigsmaktens kryptoexperter.

   • Innan FRA-lagen så ägnade sig FRA åt ren kriminalitet, med andra ord man utförde saker som ej var tillåtna. Fetta ”fixade” man till med FRA-lagen. Det tycker jag säger att FRA behöver styras stenhårt med lagstiftning. Samt kontrolleras stenhårt.