Piratpartiet kan möjligtvis få 31% i EU valet 2014

Det här är 13% möjliga röster. Vi måste förvandla dem till faktiska röster. Därför måste vi fortsätta att chrasha det politiska partyt om och om igen, tills tillräckligt många människor inser att det faktiskt finns möjligheter att göra världen bättre och att en röst på Piratpartiet är ett sätt att göra det på.

via Novus: 13% kan tänka sig att rösta på Piratpartiet | Anna Troberg.

Men en annan viktig detalj glömmer Anna att nämna och det är de 18% som svarat ”vet ej” i undersökningen. Det är 18% av väljarna som inte ens tagit ställning till om de kan tänka sig rösta på piratpartiet.

Här finns vår chans lyckas vi övertala de 13% som kan tänka sig rösta på piratpartiet och lyckas vi övertyga de 18% som inte tänkt på saken att rösta på Piratpartiet att rösta på oss så finns det potentiellt 31% av rösterna i valet 2014.

Nu kanske det är att drömma alldeles för mycket att tro att vi kan nå 31% – men drömma kan man. Tog tidigare upp en undersökning om partisympatierna för EU-valet där man då frågat direkt vilka de skulle rösta på och där fanns bara riksdagspartierna med – men övrigt fick där 6% och det är nog en rimligare nivå att ha som mål för EU valet 2014.

Men nu vet vi att det finns potentiellt 31 % av väljarna att kampanja mot och försöka övertala att rösta på Piratpartiet i valet 2014. Kan vi nå ut till 1 av 5 av dem så når partiet de 6% jag tycker är en rimlig nivå för partiet att kunna få i EU valet 2014. Helst mer – men man skall inte gapa över för mycket.


Comments are closed.