FRA, NSA och signalspaningen skapar möjligheter för Piratpartiet

Nej, FRA har misslyckats. NSA har misslyckats. Än så länge har ingen lyckats tas fast för terroristbrott pga FRA och NSA massövervakning av svenskar. Det har inte blivit några gripanden. Det har inte blivit några fällande domar.

Om det här stämmer är det alltså inte bara den svenska massövervakningen i FRA’s regi som har resulterat i exakt noll terroristdomar för avstyrda försök till attentat. Inte ens NSA’s globala övervakning tycks ha fått fram tillräckligt med bevisning för att fälla någon alls i domstol för terrorism.

via Het utfrågning om massavlyssningen i Europaparlamentet | Christian Engström, Pirate MEP.

I EU parlamentet var det i måndags en utfrågning och Mp’s Peter Eriksson (som även kandiderar för MP till EU parlamentet nästa år) var där och svarade på frågorna:

Det var ett tunt framträdande. Eriksson berörde i princip inget som man inte kan läsa på regeringens / FRA:s / SIUN:s hemsidor. Och knappt ens det. Han var inte ens i närheten av de centrala och brännande frågor som föreligger.

via Henrik-Alexandersson.se: Miljöpartiets FRA-fiasko under #EPinquiry.

Hela FRA debatten är dock en stor framgång för Piratpartiet – det ger oss en chans att synas:

Frågan är då var som kommer att hända med Piratpartiet. Många har nog räknat ut partiet. Dom har inte synts speciellt mycket i debatten, varken i EU eller här på hemmaplan. Likaså har deras frågor varit väldigt osynliga under lång tid. Men i och med NSA-avslöjandet i USA och den nu pågående debatten om Sveriges roll i det här via bland annat FRA så kan Piratpartiet mycket väl komma upp på banan igen och därigenom klara sig kvar i parlamentet.

via Olas tankar: Bjuds Piratpartiet in nu?.

FRA-lagen är ett misslyckande. Vi får hoppas folket hör oss och faktiskt bryr sig om sin integritet.


Comments are closed.