Köp ingen dator från Lenovo

Lenovo tycker det här med reklam är så bra att man installerat en man-in-mitten – kallat SuperFish – som då tar kontrollen över alla webbanslutningar och lägger in egen reklam.

Problemet med det är att det har visat sig trivialt att hitta krypto-singaturen som används för detta. Nu är den spridd och alla bovar och banditer som vill kapa din dator från Lenovo har fritt fram för det:

Lenovo sa på torsdagen att man inte såg några säkerhetsproblem med Superfish, men på företagets egen säkerhetssajt benämns nu risken för attacker som stor.

via Här är Lenovo-datorerna som kan ha spionprogrammet Superfish – och så tar du bort det – IDG.se.

För din egen skull köp ingen dator från Lenovo och om du har en – se till och följ instruktionerna för att stoppa Sailfish.

För er som kör Linux – ni behöver inte bekymra er – er dator är säker. Men detta visar på hur sårbar man är om man köper en kommersiell dator i en affär och litar på att man får en säker dator. Det bör man inte göra. Installera anti-virusprogramvara – det gör inte din dator så mycket säkrare om du tror det. Mitt råd – vill du ha en säker dator – kör Linux.


Comments are closed.